Jaguar Van Mossel Zwolle
 

Upgrade voor Jaguar XE en XF: verbeterde connectiviteit, XE ook als R-Dynamic Black

Jaguar verhoogt de aantrekkingskracht van de Jaguar XE, XF sedan en XF Sportbrake dankzij diverse upgrades. Zo is onder meer de connectiviteit naar een hoger plan getild dankzij draadloze Apple CarPlay® en Wireless Android Auto™, binnenkort beschikbaar via Software-Over-The-Air-updates (SOTA). Daarnaast continueert Jaguar de XE R-Dynamic Black; een variant met onder meer sierlijke hoogglans zwarte details. De nieuwe Jaguar XE en XF zijn per direct te bestellen.

Op de weg zetten de Jaguar XE en XF als vanouds de standaard met hun ideale balans tussen wendbaarheid, handling en rijkwaliteit. De rijbeleving die beide modellen leveren is ongeëvenaard en is gecombineerd met een zeer laag geluidsniveau in het interieur, dat in de XF nog verder kan worden verminderd dankzij ‘Active Road Noise Cancellation’-technologie. Dit systeem is vooral effectief bij het onderdrukken van laagfrequente geluiden en draagt zo bij aan het tegengaan van vermoeidheid van de bestuurder tijdens lange ritten.

 

Luchtionisatie-systemen

Ook op het gebied van luchtkwaliteit krijgen comfort en welzijn van de inzittenden voorrang: zowel de XE als de XF zijn beschikbaar met luchtionisatie-systemen in het interieur. Dankzij de PM2.5-filtratie worden ook ultrafijne deeltjes en allergenen uit de lucht opgevangen.

 

Premium Cabin Lighting-functie voor Jaguar XF

Een van de noviteiten in het interieur van de Jaguar XF is een verbeterde Premium Cabin Lighting-functie, die een keuze biedt uit 30 lichtkleuren tegen 10 kleuren voorheen. Ook het snelle, intuïtieve Pivi Pro-infotainmentsysteem is nu beter dan ooit. In zowel XE als XF is het standaard al uitgerust met een reeks apps, waaronder Spotify, Apple CarPlay® en Android Auto™.

 

Draadloze Apple CarPlay® en Wireless Android Auto™

Binnenkort wordt via een Software-Over-The-Air (SOTA)-update* draadloze koppeling van Apple CarPlay® mogelijk voor klanten, om smartphone-connectiviteit nog eenvoudiger en handiger te maken. Tegelijkertijd komt Wireless Android Auto™ beschikbaar*. Dankzij de SOTA-mogelijkheden van de XE en XF kunnen Pivi Pro en andere voertuigsystemen op afstand worden bijgewerkt. Dit betekent dat deze modellen altijd over de nieuwste software beschikken, zonder dat de klant naar de dealer hoeft te gaan. Dankzij de dual-sim-technologie van Pivi Pro kan men tegelijkertijd muziek streamen.

 

Pivi Pro kan ook twee telefoons tegelijk verbinden via Bluetooth, en de optionele inductielader voor smartphones heeft een signaalversterker om de netwerkontvangst te verbeteren. Het systeem draagt ook bij aan een beter bereik, dankzij de buitenantenne.

 

XE R-Dynamic Black

De Jaguar XE R-Dynamic Black heeft een nog zelfverzekerder, sportiever voorkomen dankzij subtiele, sportieve details in Gloss Black, inclusief de buitenspiegelkappen en dorpels, de grille en grille-omlijsting, de omlijsting van de zijruiten, de luchtroosters in de voorspatborden en de achteremblemen. Om het helemaal af te maken zijn de 19-inch velgen 'Style 5031' voorzien van een hoogglans zwarte afwerking. Rode remklauwen maken het geheel af. De XE R-Dynamic Black wordt aangeboden in een selecte keuze aan metallic lakvarianten: Firenze Red, Bluefire Blue, Eiger Grey, Santorini Black of het nieuwe Ostuni Pearl White. In het interieur zorgt fineer in Gloss Grey Figured Ebony voor de finishing touch.

 

Krachtige motoren

De R-Dynamic Black-uitvoering van de XE is verkrijgbaar met verfijnde en efficiënte 2.0 liter viercilinder Ingenium-benzine- en dieselmotoren, waarbij de diesel assistentie krijgt van 48-volt mild hybrid-technologie (MHEV). Alle motoren zijn gekoppeld aan een soepel schakelende 8-traps automaat en zijn afhankelijk van de motor verkrijgbaar met achterwielaandrijving of vierwielaandrijving met Intelligent Driveline Dynamics.

 

Het motorenprogramma van de XE en XF:

Benzine

            184 kW/250 pk 2.0 liter viercilinder turbo achterwielaandrijving automaat

            221 kW/300 pk 2.0 liter viercilinder turbo vierwielaandrijving automaat

Diesel

            150 kW/204 pk MHEV 2.0 liter viercilinder turbo achterwielaandrijving automaat

            150 kW/204 pk MHEV 2.0 liter viercilinder turbo vierwielaandrijving automaat

 

De 150 kW/204 pk dieselmotor ontwikkelt een indrukwekkend koppel van 430 Nm en zijn soepele en krachtige karakter krijgt nog een extra boost dankzij het MHEV-systeem. De Belt Integrated Starter Generator (BiSG) wint de energie terug die normaal gesproken verloren gaat tijdens het remmen of vertragen. Deze energie wordt opgeslagen in een compacte 48-volt lithium-ion-accu. Deze energie wordt vervolgens opnieuw ingezet om de motor te assisteren bij de acceleratie. Het systeem maakt de stop-startfunctie ook stiller en sneller dan bij conventionele systemen.

 

De dieselvariant is de meest efficiënte aandrijflijn leverbaar in de XE- en XF-modellen en stelt de achterwielaangedreven XE in staat om een brandstofverbruik te realiseren van slechts 4,8 l/100 km (127 g/km)**. De achterwielaangedreven XF Sedan noteert een gemiddeld brandstofverbruik van 4,9 l/100 km (130 g/km)**.

 

De 2.0 liter viercilinder turbobenzinemotor is er met 184 kW/250 pk en 365 Nm aan koppel of als extra krachtige versie met 221 kW/300 pk en 400 Nm koppel. De 300 pk-motor is exclusief verkrijgbaar met vierwielaandrijving en levert uiteraard uitstekende prestaties en tractie onder alle omstandigheden. Hierdoor accelereert de XE desgewenst van 0-100 km/h in 5,9 seconden en de XF sedan in 6,1 seconden. De maximumsnelheid voor beide modellen is begrensd op 250 km/h.

 

* Draadloze Apple CarPlay® en Android Auto™ zijn bedoeld om later dit jaar te worden uitgebracht als onderdeel van een draadloze software-update voor alle sedan- en SUV-modellen van Jaguar, waarna de functies ook beschikbaar zullen zijn via een SOTA-update voor alle XE- en XF-modellen met Pivi- en Pivi Pro. Uitrol van nieuwe software is onderhevig aan verandering in planning en programmering.

** Alle emissie- en brandstofverbruik-cijfers zijn EU – WLTP (TEL) gecombineerd. De verstrekte cijfers zijn het resultaat van officiële tests van de fabrikant in overeenstemming met de EU-wetgeving. Alleen voor vergelijkingsdoeleinden. Het verbruik in de praktijk kan verschillen. De cijfers voor CO2- en brandstofverbruik kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals rijstijl, omgevingsomstandigheden, belading, gemonteerde velgen en banden, en gemonteerde opties en accessoires.